PRODUCTIES

 

De smakendief (2017-2018)

Op een mysterieuze wijze zijn alle smaken uit de groentetuin van de koning Bon Appétit verdwenen.

Speciaal voor de Koning en prinses Chiconie gaat ridder Zoeketop op avontuur om de smaken terug te vinden.

 

 

 

 

De poppenvanger van Schamelen

 

“Max, het hondje van Mina, is heel nieuwsgierig en loopt een griezelige boot binnen. Daar wordt hij gevangen genomen door Kapitein Leep van Schamelen en aan een touwtje in zijn poppenkast gebonden. Dat is de enige manier die de kapitein kan bedenken om vriendjes te krijgen. Twee mysterieuze figuren kijken toe. Slaagt Mina erin om Max en alle andere gevangen poppen te bevrijden

 

 

 

 

 

 

 

Chocolade voor de Koning (2013)

 

Eigen creatie – o.a. voor Dag van het Park (Oostende), Park op Stelten (Diksmuide)

Het zijn drukke tijden in de chocoladefabriek van Madame de Chocolatrice. Gelukkig krijgt ze hulp van Lotje, haar nichtje én van de stoere piloot Johnny. Ze moeten immers chocolade munten naar de koning brengen op het Paleis met hun chocoflyer. Maar mevrouw en meneer Windei zijn wat jaloers: waarom zij zijn geen koninklijk hofleverancier? Ze smeden een snood plannetje om te verhinderen dat de Koning zijn chocolade krijgt. Gelukkig is er nog een visser….

Bestaat ook als paasversie met de echte paashaas…

Er bestaat ook een sinterklaas-versie met de enige, echte pilootpiet!

 

 

 

 

 

 

 

 

Zal ik jou eens (2012)

 

Eigen creatie – o.a. voor Dag van het Park (Oostende), Halloween in het Fort Napoleon,… Heks Jezebel heeft zo haar kuren. Het ene moment is ze lief en vrolijk, het ander moment is ze onuitstaanbaar en zit ze er niet mee in om de dieren in het bos te betoveren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangespoeld (2011)

 

Eigen creatie o.a. gebracht op “Fin d’saison” en in De Grote Post (2012), … Matille en Miel, de strandjutter vinden een aangespoelde kn belangrijke boist op het strand. Daarin zitten Otto de octopus en Star de zeester al héél lang in opgesloten terwijl ze eeodschap moesten halen voor Koning Neptunus. Zal dit nog lukken ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vossenstreken (2011)

 

Eigen creatie – o.a. gebracht tijdens “Dag van het Park” en de Paulusfeesten
De parkwachter zou het liefst hebben dat de vos en zijn (nieuw samengesteld) gezin verdwijnen uit het park. Maar wat hij ook bedenkt, de vos is hem altijd te sluw af

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brise d’Ostende (2010)

 

Eigen creatie – o.a. gebracht op de paulusfeesten
De befaamde parfumeur Spilliaert is druk bezig met het bereiden van allerlei lekkere geurtjes. Hij wordt daarb
ij geholpen door zijn zoon Léon en zijn hond. Fleur Odeur wil echter zelf de lekkerste geurtjes hebben en geeft haar vriend Monsieur Fiasco de opdracht om het nieuwste parfum te stelen. Enkele zelfverklaarde speurneuzen slagen er niet in om de diefstal op te lossen. Gelukkig is er nog Léon en zijn hond...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdwaald (2009)

 

Eigen creatie – o.a. gebracht op “Fin d’saison”, in cc Scharpoord Knokke-Heist, in Hooglede, in de Kris Lambert bibliotheek in Oostende…

Pinja geraakt verdwaald in het bos en vindt zijn mama niet terug. Hij ontmoet enkele trollen en ook Sabo Tuur, een gemene bandiet, die al jaren probeert om het magische boek van de trollenkoning te stelen… Vindt Pinja hier iets op en zal hij zijn mama ooit weerzien????

Er bestaat ook een sinterklaasversie met verloren gelopen leespiet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste maatjes (2008)
Eigen creatie – o.a. gebracht op fin d’saison – rialto
De ijsbeer Boris en de pinguïn Polly leven gezellig samen en beleven veel plezier. Daar komt verandering in als Polly op kraambezoek moet naar de zuidpool. Enkele vrienden komen Boris opbeuren zodat hij zich minder alleen voelt.

Een verhaal over afscheid nemen, eenzaamheid en verdriet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IJslandse trollen (2007)

 

Eigen creatie – o.a. gebracht tijdens TAZ

Mats, een scheepsjongen spoelt in zijn badkuip aan ergens op de kust van Ijsland. Hij wordt gevangen genomen door drie trollen. Ze sturen hem naar de top van de Heklaberg. Enkel als hij daar een opdracht kan oplossen, krijgt hij zijn vrijheid terug. Onderweg ontmoet hij sprekende meeuwen, een verdwaalde pinguïn en een verstrooide professor die de opwarming van de aarde wil tegenhouden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boerin zoekt man (2006)

 

Creatie op vraag van Horizon Educatief – in Kinderboerderij De Lange schuur.

Een boerin zoekt dringend een stoere man en de neerhofdieren (koeien, varkens, kippen en zelfs ratten) doen mee om de talrijke kandidaten te helpen selecteren. Dankzij de hulp van de dieren kan ze toch een echte man vinden, één die kan werken.

 

 

 

 

Kapitein Schrikscheiter (2006)

 

Creatie op vraag van Horizon educatief – in Fort Napoleon
Over een stoere zeerover die in een grot terecht komt en toch niet zo stoer blijkt te zijn. Er komt een sprekede vogel, een zingende plant en een echt spook aan te pas.

 

 

 

Admiraal Nelson (2005)

 

Het verhaal over de slag bij Trafalgar, dat zich afspeelt in het ruim van het schip "Grand Turc"